Salta el contingut

Documentació del mòdul de Canvis d'ATR (Switching)

Introducció

El mòdul de canvis d'ATR o switching giscedata_switching permet a GISCE-ERP la gestió de l'intercanvi de fitxers entre distribuidores i comercialitzadores que es generen per la mobilitat dels consumidors i la intermediació de les comercialitzadores entre les distribuidores i els abonats. Aquests fitxers venen definits per CNMC (abans OCSUM).

Actualment, aquest mòdul és capaç de llegir i generar:

  • C1: Una pólissa canvia de comercialitzadora. Intervenen la comercialitzadora entrant, la comercialitzadora sortint i la distribuïdora

  • C2: Una pólissa canvia de comercialitzadora amb modificació de dades. És el mateix cas que un C1 però es modifiquen característiques com la potència contractada, el titular o la tarifa

  • M1: Modificació de dades. La pólissa modifica alguna de les seves característiques com la potència contractada, titular o la tarifa. Intervenen la comercialitzadora actual i la distribuidora actual. Actualment es poden fer canvis de titular, modificacions de potència i canvis de tarifa d'accés.

  • B1: Baixa per finalització d'activitat. Intervenen la comercialitzadora sortint i la distribuidora.

  • D1: Notificació de modificació de característiques ATR per part de la distribuidora.

  • A3: Alta directa a mercat. En el procés intervé la comercialitzadora entrant i la distribuidora.

  • R1: Reclamacions a distribuïdora. En el procés intervé la comercialitzadora actual.

  • W1: Notificació de autolectures a la distribuïdora des de la comercialitzadora.

Per facilitar el processat massiu de casos, s'han afegit diverses eines i assistents per realitzar accions en múltiples casos.

Els fitxers d'intercanvi de lectures i factures entre distribuidores i comercialitzadores s'implementen en els mòduls giscedata_facturacio_switching i giscedata_lectures_switching per processar els fitxers F1 i Q1 respectivament i no es tracten en aquest document.


Documentació específica

Gestió ATR Comercialitzadores


Conceptes

Per entrendre el funcionament del mòdul de switching, cal tenir clar alguns conceptes.

Agent

Qualsevol de les empreses que intervenen en un procés de switching és un agent. Qui comença un procés sempre és una comercialitzadora. Com a mínim intervenen sempre una distribuidora i una comercialitzadora. En el cas d'un canvi de comercialitzadora (p.e. C1) podem parlar de comercialitzadora entrant (qui demana el canvi), comercialitzadora sortint (qui té la pólissa actualment) i distribuídora a la qual pertany el CUPS.

Els fitxers s'intercanvien sempre entre dos agents, un dels qual es l'origen i l'altre el destinatari.

Processos

Un procés defineix el flux de passos i actuacions que realitzaràn tots els agents implicats.

Un procés comença amb una sol·licitud des d'un agent que genera un fitxer amb el format addient. L'iniciador, generarà un fitxer de pas 1 del procediment. Cada procediment té el seu fluxe específic amb diferents passos.

Un procés defineix quin són els agents implicats i els possibles passos (obligatoris o no)

P.e.: C1 és un procés que pot tenir fins a 10 passos

Passos

Un pas és qualsevol transició entre els estats en el qual es pugui trobar un procés. A cada pas, li correspon un format de fitxer. Per tant tenim un fitxer de pas n del proces P.

Alguns dels passos són obligatoris i d'altres opcionals. Un exemple de pas opcional pot ser un pas de Rebuig.

Tots els passos d'un procés tenen definit l'origen i el destí.

Casos

GISCE-ERP modelitza un procés en concret com un cas de CRM del propi ERP. Concretament es crea una secció Switching en l'arbre de casos. Mitjançant el cas podem accedir a l'historial de missatges generats i visualitzar l'estat actual del proces concret, p.e. "Pendent de reposta després de pas 2". Tot el seguiment del fluxe es pot fer mitjançant el cas.

La generació dels fitxers XML on l'origen siguem nosaltres, utilitzarà la informació ja disponible dels diferents passos emmagatzemats en el cas.


Configuració

Alguns dels paràmetres que han d'estar correctament configurats són:

  • Power Email: Es necessita activar el Power Email si es volen enviar els mails directament des de l'ERP. Caldrà configurar els comptes que es vulguin i assegurar-se que funcionen
  • Código REE: La empresa associada a la companyia ha de tenir el codi de REE correctament emplenat al camp Codi. També hauran de tenir-ho correctament configurat les companyies susceptibles de ésser agents implicats en un procés de switching